Zsetont kapsz a Tescoban, azzal szavazhatsz!

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: április 4-ig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében.

A váci Tesco áruházban három projektet is támogathatnak a vásárlók. Az Ágacska Alapítvány
“Kutyafuttában!” – örökbefogadott gyerekek kutyás sportnapjának szervezésére, az Önkéntes Településfejlesztő Közösség Egyesület a Naszály völgyi interaktív játszóparkra, míg a Szent Erzsébet Szeretetotthon Alapítvány a Tölgyes Foci Kupa megszervezésére adott be pályázatot.

Országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók, ebből Pest megyében 26 helyi programra lehet szavazni. A támogatást a körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetek nyerik el. A nyertesek programjának megvalósítását egyenként 400.000 Ft-tal segíti a Tesco.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szlovák nyelvtanfolyam: sikereikről számoltak be a tanulók

Az „Ön választ, mi segítünk” programra 2017. február 3-áig beérkező összesen 569 jelentkezést az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el az elmúlt hetekben. A szakemberek a formai ellenőrzés után a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat.

A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: március 8. és április 4. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

Pest megyében 26 pályázó jutott tovább a második fordulóba. A megyei áruházakban leadott szavazatokkal a vásárlók többek között pályaválasztási tanácsadás, örökbefogadott gyermekek integrációját segítő, fogyatékkal élőknek szervezett sportversenyek, családi rendezvények, játszóterek és közösségi terek kialakítását célul tűző programok megvalósulását támogathatják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mától megszűnt a veszélyhelyzeti fogorvosi ügyeleti rendszer a városban

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után ezúttal is körzetenként egy – országosan összesen 61 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400.000 forint összegű támogatást. A nyertes pályázatokat a Tesco az április 17-i héten hirdeti ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Kedden ismét kinyit a Karitász Hattyú utcai adományboltja

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Neubauerné Szatmári Zsuzsa
2017. 03. 11. 10:54

A Börzsöny – Duna – Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2016-ban már nyert. Köszönjük a szavazatokat. Egy csodálatos programsorozatot valósítottunk meg belőle.