Négy éves lett a Váci Dunakanyar Színház

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ A Rongylabda díszbemutatójával ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a Váci Dunakanyar Színház. A darabot megelőzően többen is köszöntötték e jeles nap miatt az intézményt.

Rétvári Bence államtitkár, az 1956-os Emlékbizottság tagja volt az első, aki gratulált a városnak és a társulat tagjainak.

– Gratulálnék az itteni társulatnak, ahhoz a négy évhez, amit itt Vácon véghez vittek, hiszen újra közösségi életet tudtak beindítani a színházzal, a színjátszással. A város számára ez mindenképpen egy kiemelkedő esemény – mondta és hozzátette: azon dolgoznak a polgármesterrel és az igazgatóval, hogy az intézmény bekerüljön a kiemelt színházak közé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Egy hely Vác szívében, ahol ünnepelni és lelkileg megpihenni is lehet

Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete felidézte 1956 történelmi eseményeit és párhuzamot vont hazája és az akkori Magyarország között.

– Az ukránok jelenleg azok az emberek, akik a legjobban meg tudják érteni, át tudják érezni azt, amit az akkori emberek átéltek – mondta a jelen helyzetre célozva.

Köszönetet mondott Fördős Attila polgármester mindazoknak, akiknek támogatása, munkája nélkül nem jöhetett volna létre a színház. Nagyon erős hitre és akaratra volt szükség a városvezető szerint.

– Erős hitre azoknak, akik amatőr színtársulatot hoztak korábban létre a városban, és hittek abban, hogy van létjogosultsága városunkban egy kőszíháznak. A döntéshozóknak a meglévő hitükkel meg kellett vívniuk a maguk politikai küzdelmeit – emlékeztetett a polgármester.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meglepetés koncert szombaton Vácon, két helyszínen

Végül gratulált a megbízott igazgatónak, Kis Domonkos Márknak és az amatőr társulat megálmodójának, Góczán Zsoltnak is.

Az est további részében a közönség Hegedős László: Rongylabda című, 1956-ot tematizáló művét láthatták. A darab a Váci Dunakanyar Színház és a Zanotta Art Egyesület koprodukciójaként elevenedett meg a színpadon az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára létrehozott emlékbizottság támogatásával. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments