Erről beszélnek a váciak: parkolók, büntetések, tervek

VÁCI NAPLÓ/a város (Furucz Zoltán) ♥ Ebben az évben már szinte biztos, hogy le kell nyelnünk egy nagy falatot: újra fizetős lesz a parkolás. Nem nagyon fogunk neki örülni, mert eddig sem nagyon szerettünk – és nem csak Vácott – megállni ott, ahol ezért pénzt kértek. Ráadásul várható, hogy a közterületfelügyelők tavaszi hadjárata folytatódni fog.

Évekkel ezelőtt országszerte ujjal mutogatták ránk, váciakra és ha egy erre tévedt magyarral vagy külföldivel találkoztunk, biztosan megjegyezte: milyen szerencsések vagytok, hogy nálatok ingyenes a parkolás. Mondhatjuk így is, de igazán a városvezetést kellene dicsérni, hiszen az ötlet tőlük származott. A mélygarázs körüli huzavonák és a beláthatatlan jövő adta a megoldást: addig ne kelljen fizetni sehol Vácott, amíg a föld alatt nem lehet végre parkolni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

S igazuk lett, mert a mélygarázs egyre nagyobb púp lett a hátunkon, nem csak az önkormányzatnak, a polgármesteri hivatal szakembereinek adott évekre sok munkát, hanem jónéhány környező üzlet tulajdonosa is ráfizetett, volt közülük nem egy, aki anyagilag bele is rokkant ebbe a véget nem érőnek tűnő vitába. Hogy ki a felelős mindezért, arról egyszer talán érdemes lenne vitatkozni, de most tekintsük csak át egy kicsit alaposabban a mai helyzetet.

A Váci Napló nemrég interjút készített Fördős Attila polgármesterrel, aki elmondta: a hónapok óta tartó alkudozás a végéhez közeledik, már csak huszonöt millió forint a mélygarázst tulajdonló Raiffeisen bank és a város ajánlata közötti különbség. Megegyezés pedig lesz, hiszen a kormány által tavaly adott kétmilliárd forintot el kell költenünk, vagy vissza kell fizetnünk. Na, az utóbbit nyilván senki sem akarja… ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments