Lakossági fórum lesz az M2-es autóút bővítéséről

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az előkészítő munkálatokkal gyakorlatilag megkezdődött az M2-es autóút kétszer két nyomsávossá bővítése. A kényelmesebb autózásra az M0-ástól Vácig, a gödöllői lehajtóig lesz majd lehetőség. Onnantól továbbra is egysávos marad az út, a várost elkerülő szakaszon tehát 2019 után is változatlan lesz a helyzet.

A munkálatokkal kapcsolatban lakossági fórumra kerül sor Vácott április 25-én kedden 17 órakor a Madách Imre Művelődési Központban. A szakemberek részletes tájékoztatást adnak a tervekről és a munkálatok ütemezéséről.

Mint korábban a Váci Napló megírta, a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG-ből álló STR+S-M2 Konzorcium nyerte az M2-es Budapest és Vác déli csomópont közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást, a kivitelezés nettó értéke 32,975 milliárd forint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zöld Menedék kutyasztorik

A beruházás európai uniós és magyar forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig óránként 110 kilométerrel lehet majd haladni. Továbbá tehermentesül az átmenő forgalom alól a 2. számú főút mentén található települések közül például Dunakeszi, Göd, Sződliget és Vác.

A közel 20 kilométeres szakaszból 13,4 kilométer hosszan 2X1 sávos. A fejlesztés során 2X2 sávossá épül át az autóút, középen elválasztó sávval, a meglévő pályaszerkezet megerősítésével. A beruházás révén egyebek mellett két új külön szintű csomópontot is kialakítanak Dunakeszi északi részén és Sződligetnél. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments