Mindszenty-szobrot avattak Kisnémediben

VÁCI NAPLÓ/MTI/régió ♥ Megalkuvást nem ismerő, de békés eszközökkel küzdő embernek írta le Mindszenty Józsefet az egykori hercegprímásról készült szobor avatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton a Pest megyei Kisnémediben.

Rétvári Bence köszöntőjében úgy fogalmazott, Mindszenty József nem ismert megalkuvást, nem kötött kompromisszumot, nem engedett egy jottányit sem az elveiből, a hitéből, a magyarságából, de mindig békés eszközökkel küzdött.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt emelte ki, hogy Mindszenty József példát jelent hazaszeretetből és egyházszeretetből.

„Szükségünk van olyan helyekre, ahol fejet hajthatunk, ahol hálát adhatunk és ahol imádkozhatunk” – fogalmazott Beer Miklós váci megyés püspök, hozzátéve: ez a szobor alkalom a fejhajtásra, az imádságra, a hazáért, a nemzetért, az egyházért való fohászkodásra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A Hősök parkjában felállított egész alakos szobrot, amely Czifra Tamás alkotása, Rétvári Bence és Harrach Péter avatta fel, ezt követően Beer Miklós váci megyés püspök, Faragó Artúr plébános és Kiss Róbert diakónus felszentelte az alkotást.

Az ünnepség végén – amelyen részt vett Edelman György (Fidesz-KDNP) polgármester is – a résztvevők koszorút helyeztek el a szobornál. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments