Szerdán délelőtt havazott Vácott, mi jön még?

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Szerdán reggel esőre ébredtek a váciak, később havaseső, majd hó hullott Vácott és környékén. A szokatlan időjárás oka egy hideg ciklon, amely még napokig meghatározza a térség időjárását. Így észrevehető javulás csak a hét vége felé várható.

A váratlan időjárási fordulat miatt Veresegyház és Vácrátót között is autóbuszok pótolják a vonatközlekedést – közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint az érintett szakaszon áramtalanították a vasúti felsővezetéket, mert a sínekre belógó faágak zárlatot okoztak. A vonatközlekedés egyelőre szünetel, a szerelvények helyett buszok viszik az utasokat, akiknek hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön is szeles marad az idő, többfelé viharossá fokozódhat az északias szél. Több-kevesebb csapadékra országszerte számíthatunk. Hajnalban 0-5, napközben 5-9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Péntek hajnalban az északi fagyzugos helyeken 0 fok alá csökken a hőmérséklet, délutánra pedig 8-12 fokig melegszik a levegő. A szél továbbra sem csillapodik, csapadékra azonban már nem kell számítani, hosszabb időre kisüt majd a nap.

Szombaton és vasárnap is szeles időre számíthatunk. Szombaton elszórtan, vasárnap a várhatóan érkező hidegfront következtében többfelé alakulhat ki egy-egy zápor. Szombaton napközben 9-14, míg vasárnap 8-13 fokig melegszik a levegő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments