Születésnapján flamandul is köszönetet mondott

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Ünnepi alkalomra gyűltek össze április 25-én délután a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete égisze alatt tevékenykedő afáziások klubjának tagjai: ebben a körben is felköszöntötték a 90. életévét a napokban betöltött Bergmann Mihálynét.

Az eseményen Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője ugyancsak üdvözölték Éva nénit, átadva neki a város ajándékát és az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevelet.

Az ünnepeltet kora gyerekkorában Belgiumba vitte a sorsa. Aktív éveiben gazdasági adminisztrátorként dolgozott. Huszonkét évvel ezelőtt visszaköltözött Magyarországra, azóta a lányáékkal él, családi körben. Két évvel ezelőtt agyvérzéssel kórházba került, a betegség következtében tejesen elveszítette a beszédkészségét.

Ám mostanára – hála a szakértő segítségnek és természetesen szerető közösségének – egyre jobban van, ékes bizonyítéka ennek, hogy a bensőséges hangulatú keddi találkozón flamand nyelven és magyarul is köszönetet tudott mondani az egybegyűlteknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments