Váci Jobbik: előkészítetlen a megye átkeresztelése

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A pénteki megyei közgyűlésen tárgyalják várhatóan a Miniszterelnökségnek azt a javaslatát, hogy kereszteljék át Pest megyét Pest-Pilis megyére. A Jobbik váci szervezetének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: előkészítetlen a kezdeményezés.

Kászonyi Károly, a párt önkormányzati képviselője a legutóbbi váci testületi ülést értékelve elmondta: nagy eredmények tartja, hogy a szülői kezdeményezésre elindított és felkarolt javaslatát elfogadták a Sirály utcai óvoda tornaszobájának kialakítására.

A beruházás mintegy 2,5 millió forintba kerül, a szakemberek szerint egy már meglévő helyiség átalakításával a gyermekek napi testedzését meg lehet oldani. A tervek szerint a nyári szünet után, legkésőbb szeptemberben már birtokba is vehetik a tornaszobát a kicsik.

Kászonyi Károly bejelentette, hogy támogatta a mélygarázs megvételét, s bírálta a baloldali képviselőket, akik szerinte teljesen indokolatlanul döntöttek úgy, hogy nem vesznek részt a voksolásban.

Ugyancsak támogatta a képviselőtestület azt a jobbikos javaslatot, amely szerint Vác csatlakozzon az európai bérunió létrehozását kezdeményezőkhöz. Ennek érdekében a Jobbik aláírásgyűjtést kezdeményez, s ezzel párhuzamosan másik hét országban is kérik a polgárok támogatását. Ha meglesz az összesen egy millió aláírás, akkor az Európai Parlamentnek foglalkoznia kell az üggyel. A fő cél, hogy az unión belül mindenütt egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak az emberek.

A többség megszavazta azt a jobbikos előterjesztést is, amelynek lényege, hogy Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak egy közkegyelmi törvény elfogadása érdekében. Ha a kezdeményezés megfelelő támogatást kap, a 2006-os budapesti zavargások egyes elítélt résztvevői mentesülhetnek a büntetés alól.

A sajtótájékoztatón végül Fehér Zsolt helyi pártelnök, megyei képviselő arról beszélt, hogy a pénteki közgyűlésen szerepel egy javaslat a megye nevének megváltoztatására. Mivel ezt sem bizottságok nem tárgyalták, sem más fórumon nem volt róla szó, Fehér Zsolt előkészítetlennek tartja az ügyet. Egy kérdésre elmondta, hogy a megyei jobbikos frakció még nem alakított ki ebben az ügyben közös álláspontot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments