Eltáncolták a felhőket a püspöki gazdapiac fölül

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A csalóka és változékony időjárás a közeli napokban sokakat, sokunkat megviselt, aminek az okát kereshetjük akár napkitörésben, vagy egyszerűen egy hirtelen esőn való elázásban. A viszontagságok ellensúlyozásaként különösen jó látni, átérezni, hogy azért bizony itt a tavasz: egy-egy felhő után, a villámlások és a jég közötti napsütésben. Ezt az igazi, „majálisos” hangulatot városunkban több pontot is előcsalták az utóbbi időszakban.

A május elsejéhez legközelebbi „Püspöki Gazdapiacon”, az elmúlt csütörtökön egy hangulatos májusfa mellett vezetett el az útja azoknak, akik – a villámlásokkal tarkított esős éjszaka utáni napon – innen szerették volna beszerezni a megszokott házias ízeket.

A piac látnivalói azonban túlmutattak a gusztusos sajtokon, füstölt termékeken, szép zöldségeken: az asztalok szomszédságában egy táncbemutatóval készültek a Tánccipőbe bújt álom növendékei. Csukás Szilvia vezetésével több, mint húsz fellépő produkált igazi örömtáncot a termelői piac oldalában, a püspöki palota tövében.A különleges eseménynek alapot adott az április 29-én ünnepelt Tánc Világnapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Nem ez az első meglepetés a gazdapiacon: a megelőző csütörtökön a váci zeneiskolások fellépésén túl árpádos és piarista diákok közreműködésével a Föld Napja kapcsán rendezett színvonalas kiállítást a piacszervező Váci Egyházmegye Vidékfejlesztési Iroda.

Most csütörtökön kettőtől, újabb tehetség mutatkozik be a székesegyházzal szemben: ezúttal bűvészbemutatóval várnak mindenkit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments