Nem lehet majd tűzijátékozni a tömbházak közelében?

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A múlt héten ülésezett a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság, ezúttal köszöntötték az újonnan bekerült Vácy Károlyt, aki Ferjancsics Lászlót váltotta a grémiumban. A tanácskozás mindössze háromnegyed órájában a tájékoztatók mellett több javaslat is született, melyeket továbbítanak a testületnek.

Az egyik érdekes napirendi pont arról szólt, hogy módosíthatják a közelmúltban elfogadott, a közterületek elnevezéséről szóló rendeletet. Azért lett erre szükség, mert megkeresés érkezett az önkormányzathoz, hogy Zavetz József atyáról nevezzenek el Vácon utcát. Mivel azonban a korábbi rendelkezés szerint ezt csak a személy elhunytát követően 20 év elteltével lehetne megtenni, így módosításra lenne szükség. A bizottság támogatta az előterjesztést, így javasolják a képviselőtestületnek elfogadásra.

Steidl Levente (Fidesz-KDNP) javaslata szerint a jövőben önkormányzati törvény szabályozná a szilveszteri pirotechnikai eszközök használatát a telepszintű, többszintes épületek környezetében.
Az ülésen megjelent előterjesztő elmondta: az elmúlt évfordulón történt Földváry téri tűzijáték okozta tűzeset miatt döntött úgy, hogy javaslattal él.

Mivel az eszközök használatát országosan szabályozzák, ezért az önkormányzatnak arra van lehetősége, hogy bizonyos helyeken tiltsa az ilyen jellegű tevékenységet. A grémium több tagja szerint is ki kellene terjeszteni, és akár ennél szigorúbban szabályozni a tűzijáték használatát.

Végül egyhangú döntéssel fogadták el, hogy Vác közigazgatási területén belül legyen érvényben a szabályozás és ezt javasolták a testületnek elfogadásra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments