Szombat: tetőtértűz és szén-monoxid-mérgezés

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a hozzá épített kilenc négyzetméteres melléképület szombat délután Csörögben, a Zöldfasor utcában. A váci hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a kiégett épületet.

A tűzoltás ideje alatt az egységek három gázpalackot is kihoztak a házból, amiket közvetlen hőhatás nem ért, hűtésükről gondoskodni nem kellett. Az ingatlanban nyolc ember lakott, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodott. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

Helyesen jelzett egy családi házban felszerelt szén-monoxid-érzékelő szombat éjszaka Váchartyánban, az Arany János utcában. Az épületben három ember tartózkodott, akiket a mentők mérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

A váci hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlan több helyiségében és a mérőműszereikkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a házat, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. (fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Vác HTP)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments