A menekültek segítésére kér minket két püspök is


VÁCI NAPLÓ/a város ♥  A Menekültek Világnapjára 2017-ben Fabiny Tamás evangélikus és Beer Miklós váci római katolikus püspök közös videóüzenetben biztosították támogatásukról az otthonukból háborúk által elűzött menekülteket és kértek másokat is ugyanerre. A videó a legnagyobb közösségi oldalon jelent meg.

Beer Miklós már korábban is a hivatalos kormányzati állásponttól eltérő véleményt fogalmazott meg menekültügyben, amiért sokan támogatásukról biztosították, de hirtelen megnőtt az értetlenkedők száma is. Februárban például a Magyar Kurírnak adott interjújában arról beszélt, hogy kéri a híveket és a jó szándékú embereket, hogy mindenki karoljon fel egy legálisan hazánkba érkezett menekültet.

Márciusban adták át a Radnóti Miklós költőről elnevezett antirasszista díjat Budapesten, az elismerésben részesülők között volt Beer Miklós is. Az antirasszista világnap alkalmából tartott ünnepségen Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke azt mondta, azok kapják az elismerést, akik tesznek azért, hogy Magyarországon ne gyűlölködés, hanem szeretet, béke legyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

– Ezt egy “normális országban” természetesnek gondolhatnánk, de manapság “forradalmi, harcias tett” a gyűlölet ellen küzdeni.

Még korábban, az idén januárban Raoul Wallenberg-díjat vehetett át mások mellett Beer Miklós megyéspüspök január 17-én a Holokauszt Emlékközpontban. A kitüntetéssel azok tevékenységét ismerik el, akik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatához méltó példát mutatnak humanizmusból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments