Aláírták, kifizették: már a városé a mélygarázs (HANG)

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Hétfőn aláírták a Raiffeisen Bankkal az adásvételi szerződést, kedden pedig átutalta a mélygarázs vételárát a város – jelentette be az örömteli hírt Fördős Attila polgármester a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. Az önkormányzat a kormánytól korábban kapott mintegy 2 milliárd forintból 1 milliárd 675 millió forintot utalt át nettó vételárként, a fennmaradó pénzből pedig a létesítmény befejezését finanszírozzák.

A Váci Napló kérdésére a városvezető elmondta: azonnal beindítják a gépezetet, s a tervezés után hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot. Ily módon a számítások szerint november végére, de az idén mindenképpen megnyitják a váciak előtt a mélygarázst. Ezzel egy időben várhatóan ismét fizetőssé válik a felszíni parkolás.

Kilenc évnyi küzdelmemnek értem a végére – jelentette ki Fördős Attila a sajtótájékoztatón, hozzátéve: nagy áldozatot hoztak a váciak, hogy végre elérhető közelségbe kerüljön a létesítmény megnyitása, s ezért köszönet jár a polgároknak, csakúgy, mint azoknak a képviselőknek, akik mindvégig kitartóan támogatták a városvezetést a tárgyalások során és a polgármesteri hivatal munkatársainak is, akik szakszerű, alapos munkájukkal segítették a legjobb döntések meghozatalát.

A mélygarázs befejezésére a város a kormányzati támogatásból megmaradt pénzt használja fel, ezért módosítani kell majd a korábban megkötött támogatási szerződést is – hangzott el. A pénzből egyebek között megszüntetik a beázását, elkészítik a szintek korszerű burkolatát és az évek alatt bekövetkezett állagromlást is megállítják, illetve rendbe teszik.

Egy kérdésre a polgármester elmondta: az átadás után ismét fizetős lesz a felszíni parkolás, hiszen az a fő cél, hogy minél többen használják a mélygarázst. Ezért a városvezetőnek az a javaslata, hogy egy rövid, tizenöt perces ingyenes időszak után a felszíni tarifák jóval magasabbak legyenek, mint a föld alattiak, ily módon akarják az autósokat arra ösztönözni, hogy inkább a mélyben álljanak meg autóikkal. A mélygarázsban 298 autó parkolhat kényelmesen.

 

Hamarosan átvizsgálják a főtéren és a Széchenyi utca lezárt szakaszán a parkolás helyzetét, mert a tények azt mutatják, hogy sokan az engedélyben leírtaktól eltérően állnak ezeken a helyeken a kocsijukkal. A rendőrséget is bevonva előbb figyelmeztető leveleket tesznek a szélvédőre, utána pedig kemény büntetéseket szabnak ki a szabálytalankodókra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments