Készüljenek fel a szívbetegek a kánikulára!

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Több riasztást kapnak a mentők, amikor tartós kánikula van – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál hozzátette, hogy leginkább rosszullétek és baleset miatt kapnak több segélykérést.

A mentőszolgálat tapasztalatai szerint a tartós meleg elsősorban a szívbeteg és a vérkeringési-rendszer betegségében szenvedőket viseli meg, illetve azokat, akiknek valamilyen alapbetegségük van, esetleg gyengék, idős emberek – mondta a szóvivő.

Éppen ezért ahogy tartósul a kánikula, úgy próbálják egyre erőteljesebben eljuttatni a figyelmeztetéseket, jó tanácsokat. Győrfi Pál emlékeztetett rá, hogy bár a mentősök esetszáma még nem nőtt jelentősen, már most érdemes felkészülni arra, hogy a legmelegebb órákban védjük a fejünket a közvetlen napsugárzástól. – írja az inforadio.hu

Aki tudja magáról, hogy nehezen viseli a kánikulát, lehetőleg csökkentse a fizikai terhelést, a programokat ne erre az időszakra időzítse. Illetve vigyázzunk a gyerekekre és az idősekre, a folyadékpótlásról próbáljunk gondoskodni azoknál, akik azt maguktól nem tudják igazán jól megtenni – tanácsolta az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Fel kell készülni arra, hogy ha az esetszám nem is nő meg radikálisan a kánikulában, de az esetek eloszlása átalakul nagyobb számban jelennek meg a betegeink között a szívbetegek, és a baleseti veszély is nő a kánikulában, hiszen fáradékonyabbak vagyunk, a koncentrálókészségünk romlik – mondta Győrfi Pál.

Hozzátette, hogy akár gyalogosként, akár kerékpárosként, motorosként vagy gépkocsivezetőként közlekedünk, érdemes jobban figyelni. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a mentőknek nincs oka arra, hogy a mentőkapacitást a kánikula időszakában jelentősen megnövelje – jelentette ki a szervezet szóvivője.

Persze ilyenkor a kollégáinknak is nagyobb terhelésre kell felkészülniük, több esetet kell ellátniuk, ami számokra is nehezebb feladatot jelent – tette hozzá Győrfi Pál. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments