Mindenből ad egy kis ízelítőt az időjárás

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Erős szél, felhők, napsütés, zivatar, hőség – lesz itt minden, mint a vurstliban az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. A meteorológusok előrejelzése azt mutatja, hogy ma gyakori lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, de több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan pedig előfordul majd zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is kialakulhat.

Késő estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, kiderül az ég, inkább az északi megyékben maradhat több felhő, fordulhat elő még zápor, zivatar.

A délnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében akár károkozó széllökések is lehetnek, főként a keleti, északkeleti országrészben. Egyes zivatarokban erősen viharos, óránként 90-115 kilométeres sebességű széllökés sem kizárt, de kis valószínűséggel akár az orkán erejű széllökés (>120 km/h) is támadhat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő – írja a hvg.hu.

Előrejelzés városunkra és térségünkre

Pénteken is szeles idő várható, erős délnyugati légmozgásra számíthatunk. Többnyire napos, délutánra felhősebb idő ígérkezik, 15-20 fokos minimumokkal és 28-34 fokos maximumokkal. Legfeljebb nyugaton alakulhat ki egy-egy zápor.

Szombaton előreláthatólag egy kisebb lehűlést eredményező hidegfront okoz a nyugati, középső országrészben kiadós csapadékot a délelőtt folyamán, majd délután az északi országrészben fordulhatnak elő záporok. A hőmérséklet csúcsértéke 24-29 fok között marad.

Vasárnap az erős északias szél mellett változóan felhős idő várható, jelentéktelen záporokkal. 22-29 fokot mérhetünk, a magasabb értékekre keleten számíthatunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Hétfőn a légmozgás és a hőmérsékleti értékek hasonlóképp alakulnak, valamivel naposabb idő várható, néhol délelőtt lehetnek csak gyenge záporok – olvashatjuk az Időkép oldalán. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments