Pénteken nyit a tizennegyedik Bánki Jazzfesztivál

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Az idén Ella Fitzgerald tizenháromszoros Grammy-díjas jazzénekesnőre, a jazzéneklés legendás dívájára emlékeznek műsorukkal, születésének 100. évfordulója alkalmából a most hétvégén sorra kerülő Bánki Jazzfesztivál szervezői. Így az idei rendezvényt az „Ella 100” mottó fémjelzi.

A fesztivál zenei repertoárja Ella Fitzgerald köré szerveződik, a fellépők igyekeznek megeleveníteni és felidézni dallamokat a legendás énekesnő zenei hagyatékából és abból a zeneiségből, amelyet ő képviselt.
Számos világhírű jazz zenész nem először fordul meg a Bánki Jazzfesztiválon, sőt többen közülük visszatérő, állandó fellépői a rendezvénynek. Emellett a világhírű és magyar előadók egyaránt utat mutatnak a közönségnek, hogy hol tart most a világban a jazz.

A Louis Armstrong Jazzfesztivál idén 14. alkalommal várja a jazz szerelmeseit, természetes környezetben, a Bánki-tó partján, június 30. és július 2. között. Az idén olyan nagy nevek jellemzik a fesztivált, mint a Budapest Jazz Orchestra, James Morrison and Multiplicity, Harry Allen, Lisa Simone, a Dutch Swing College Band, John Allred, vagy a hazai előadók közül Csík Gusztáv, Illényi Katica és Deseő Csaba.

A fesztivál zárókoncertjének – amelynek tavaly a váci dóm adott otthont és teltház volt – az idén a Veresegyházon nemrég átadott új templom lesz a helyszíne július 2-án vasárnap. Ezúttal is három amerikai hölgy, Joan Faulkner, Harriet Lewis, Joanne Bell, és velük együtt Csík Gusztáv és Dezron Douglas szórakoztatja gospeldalokkal a közönséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A részletes programot a ezen a weboldalon tekinthetik meg. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments