Régi zenei zárókoncert: váciaknak kedvezményes jegyek

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Hol incselkedő, hol drámai barokk muzsika hangjai hívogatnak június 24-től július 1-ig a városban első ízben rendezett Régi Zenei Napok keretében. A Filharmónia Magyarország szervezésében énekmesterek és karmester nagyságok avatnak be a középkortól Bach haláláig tartó historikus zene időszakának titkaiba.

Kövessük a zene hangját, lépjünk be a július 1-jei zárókoncertnek otthont adó Nagyboldogasszony Székesegyházba, és képzeljük el, hogyan tölti meg Händel szenvedésről és dicsőségről mesélő Messiása a templomot.

Központi Gyógyszertár Vác

A püspöki palota dísztermében a Capella Savaria Zenekar és a Purcell Kórus Vashegyi György vezetésével készül a szombat esti hangversenyre, melyhez megnyerték generációjának egyik legkiemelkedőbb barokk karmesterét, Nicholas McGegant!

A Kaliforniában élő és évtizedek óta a világ egyik legkarizmatikusabb dirigenseként foglalkoztatott McGegan a váci közönségnek egy rendkívüli, zenei ellenpontozásokra épülő, korabeli felfogásban előadott darabot ígér, melyben a német mester zsenije teljes pompájában megmutatkozik. A karmesterkurzust szintén vezető McGegan a régizene ünnepelt szakértőjeként adja át évtizedes tapasztalatát az Európából érkező fiatal muzsikusoknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Vác hamar a szívébe fogadta az eseménysorozatot: a lenyűgöző nyitókoncerten, június 25-én a Fehérek Templomában a világ egyik legnagyobb szopránja, Emma Kirkby Nicholas Claptonnal, a világhírű kontratenorral, Fábri Flóra csembaló- és Vályi Csilla gordonkaművésszel telt ház előtt lépett fel. Emma Kirkby, aki a Királynő Zenei Díját is magáénak tudhatja. váci élményeiről nyilatkozva hangsúlyozta: „A város miliője valódi inspirációt jelent s számomra, a Fehérek Templomának különleges barokk miliőjében a számomra oly kedves Purcell dallamai igazi örömzenére adtak lehetőséget.”

Ne feledjék: július 1-jén, szombaton a váci székesegyházban nagyszerű előadók várják a közönséget egy felejthetetlen estére. A Váci Egyházmegye és Vác Város Önkormányzatának támogatásával első ízben Vácra látogató Régi Zenei Napok zárókoncertjére a váci lakosok lakcímkártyájuk felmutatásával 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a következő helyszíneken: a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1094 Budapest, Páva utca 10-12., T: +36 1 302 4961), Vácon a Madách Imre Művelődési Központban, a Tourinform irodában a www.jegymester.hu oldalon, valamint az ismert jegyirodákban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments