Virágok a vasútállomásokon – Vác kimaradt (frissítve!)

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Színes, illatos, vidám környezet fogadja az utasokat több mint háromszáz vasútállomáson. A MÁV országosan 150 ezer egynyári, fűszer- és évelő növénnyel borította virágba a nagyobb, illetve forgalmasabb megállóhelyeket.

A Balaton partjára több mint 16 ezer növény került, azt üzenve, hogy a vasúttársaságnál is tombol a nyár. A 70-es vonalon Szob, Zebegény, Nagymaros, Nagymaros-Visegrád, Kismaros, Verőce, Göd és Dunakeszi vasútállomáson ültettek a vasutasok virágokat.

A MÁV budapesti termesztőtelepén nevelt balkon- és egynyári növényeket ágyásokban, kőedényekben és függő virágtartókban helyezik el országszerte. A kétszáz fajtából válogatott mintegy 150 ezer növény között népszerű egynyáriak és évelők, díszfüvek és fűszernövények is megtalálhatóak.

A vasút több hektáros kertészetében előnevelt virágok a gyomláláson és rendszeres öntözésen kívül egyéb gondozást nem igényelnek, viszonylag jól tűrik a száraz levegőt, a tömörödött talajt és a tűző napsütést is. Kifejezetten szeretik, ha megcsodálják szépségüket, attól csak még pompásabbak lesznek. Nem élik túl viszont a bántalmazást, azt, ha leszakítják vagy megtapossák őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Visszatérhet Petrovics László Nagymaros élére

Az országos virágültetési akcióval a vasúttársaság hangulatosabbá, színesebbé, vidámabbá szeretné tenni a vonatra várakozók környezetét, közérzetét. Az ültetésben és a gondozásban a vasutasokon kívül a közfoglalkoztatottak is nagy örömmel vettek, vesznek részt. A MÁV-csoport arra kéri az utasokat, a pályaudvarokra, állomásokra látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok késő őszig színesíthessék az állomásokat és azok környezetét. ♦

A MÁV szerdán újabb levélben értesített minket, hogy Vác sem maradt ki a virágosításból: itt ámpolnás növényeket helyeztek ki.

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments