A volt váci pólós is gólt dobott a vizes vébén

VÁCI NAPLÓ/sport (Füzesi Bálint) ♥ Magyar sikerekkel zajlik a vizes világbajnokság Budapesten és Balatonfüreden. A nyílt vízi hosszútávúszók pontszerző eredményei mellett büszkék lehetünk a női és a férfi vízilabda-válogatott eddigi teljesítményére is, hiszen mindkét csapatunk csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe – a férfiak ráadásul egy korábban Vácott nevelkedő játékossal a soraikban!

A Váci Napló a helyszínen élte át a női vízilabda-válogatott Hollandia elleni, mindent eldöntő mérkőzését. A Hajós Alfréd Uszodában szinte teljes telt ház, és már az első percektől kezdve parádés hangulat uralkodott, a magyar fociválogatott meccseiről ismert Carpathian Brigade szurkolói csoport különböző rigmusokkal végig lelkesen biztatta a lányokat.

És hogy mi történt akkor, amikor a magyar csapat gólt szerzett? Minden egyes találatnál óriási üdvrivalgás és szó szerint libabőrös hangulat alakult ki, de a szurkolók nemcsak a góloknál ujjongtak, hanem minden egyes jó magyar védekezést (szerencsére ebből is volt bőven) hálásan megtapsoltak!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A drukkerek végül szó szerint belehajszolták a győzelembe a csapatot, ilyen közönség előtt tényleg lehetetlen volt veszíteni – a 10–8-as siker pedig azt jelenti, hogy a lányok csoportelsők lettek, nem kell nyolcaddöntőt játszaniuk, rögtön a negyeddöntőben folytathatják az éremért folytatott küzdelmet!

A magyar férfi vízilabda-válogatott is büszke lehet a teljesítményére, Märcz Tamás csapata két győzelemmel és egy döntetlennel jutott be a negyeddöntőbe és kedden a spanyolokkal mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért.

A gárda sorait ráadásul egy Vácott is nevelkedett (a 2003/04-es szezonban volt a Váci Vízilabda SE utánpótláscsapatának tagja), jelenleg Szolnokon játszó vízilabdázó, Mezei Tamás is erősíti! A 26 éves center az ausztrálok elleni első mérkőzésen, a 13–3-as siker alkalmával egy gólt szerzett, míg az olaszok és a franciák elleni csoportmeccsen szintén lehetőséget kapott és bár ezeken a találkozón gólt nem szerzett, jó játékával hozzátette a magáét a továbbjutáshoz! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments