Az Invitel vitatja a médiahatóság döntését

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Bírságot szabtak ki a távközlési cégre, de az Invitel szerint ők szabályosan jártak el, ezért fellebbeznek. Jogszerűnek tartja ugyanis az Invitel Távközlési Zrt. a határozatlan idejű előfizetéssel rendelkező ügyfelek februári szerződésmódosítását, nem ért egyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem jogerős elmarasztaló határozatával, amely ellen fellebbez.

Álláspontjuk szerint a módosítást a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően hajtották végre. Azt is közölték, hogy a cég a januári internet-áfacsökkentésből származó előnyt átadta az ügyfeleknek – írja az mmonline.hu.

Az NMHH hétfői közleménye szerint az internet áfájának januári csökkentését követően az Invitel szabálytalanul, egyoldalúan emelte a határozatlan idejű előfizetői szerződések díját. A szolgáltató a telefon-, a kábeltelevízió-, az IPTV- és az internetes szolgáltatásainál emelte a havidíjat, a telefonszolgáltatásnál pedig a percdíjai is drágultak – írták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A hatóság emiatt tízmillió forintos bírsággal sújtotta az Invitelt július 5-ei döntésében, és a jogsértő magatartás megszüntetésére kötelezte.

Az Invitelnek már korábban is volt ügye a hatósággal. Mint megírtuk, az NMHH és az Invitel között május 31-én megkötött hatósági szerződésben a szolgáltató vállalta, hogy összesen 127,3 millió forintot ír jóvá azoknak a vezetékes telefont használó ügyfeleinek, akik ilyen szolgáltatást 2015-ben is igénybe vettek, jelenleg is Invitel-ügyfelek, és tiltott módon emelt árat náluk a cég. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments