Evezés: Galambos Péter bronzérmes Luzernben

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Club versenyzője bronzérmet szerzett a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a világkupa-sorozat harmadik, egyben utolsó állomásán, Luzernben.

A nemzetközi szövetség honlapjának tudósítása alapján a magyar versenyző jól kezdett a szombati döntőben, féltávig vezetett, a hajrában azonban ketten is – a lengyel Artur Mikolajczewski és az Európa-bajnok svájci Michael Schmid – megelőzték, így ezúttal harmadikként ért célba.

Központi Gyógyszertár Vác

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, 30 éves váci sportoló május elején megnyerte a belgrádi vk-versenyt, majd május végén második lett a racicei Európa-bajnokságon, június közepén pedig a poznani vk-n szerzett ezüstérmet.

A Luzernben vízre szállt további magyar egységek közül a Fiala Balázs, Tamás Bence, Krpesics Péter, Csiszár Péter (utóbbi szintén váci evezős) összeállítású férfi könnyűsúlyú négypár a 10., Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár) a 19., míg a Matheisz József, Papp Gergely kettős (kétpár) a 21. helyen végzett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments