Húsz éves a kapcsolat Székelyudvarhely és Vác között

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A jubileumi vigalom jó alkalmat adott arra is, hogy Székelyudvarhely és Vác megerősítse, az immáron 20 éve kötött testvérvárosi szerződést. A települések polgármesterei vasárnap délelőtt újra aláírták a dokumentumokat.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere beszédében felhívta a figyelmet, hogy ezt a kapcsolatot élővé az emberi kapcsolatok teszik.

Központi Gyógyszertár Vác

– Bátran kimondhatjuk, hogy szerencsés volt a két város találkozása, hiszen az elmúlt húsz évben évről-évre erősödött, és azóta is tele van őszinte emberi kapcsolatokkal. Ez a húsz év több emlékezetes eseményt is megélt, a kultúra, a sport, az önkormányzatiság, a civil élet és akár a gazdaság területén is – mondta. Hozzátette: a testvérvárosi szerződés csak szimbolikus jelentőségű, hiszen az erdélyi település és Vác mindig is összetartozott.

Fördős Attila polgármester is ennek az összetartozásnak a fontosságát emelte ki. Hiszen szerinte, ami összetartozott, az mindig is össze fog tartozni – utalt a városvezető a trianoni történésekre.

– Mindig mindennek a záloga az emberi kapcsolat. Úgy vélem, hogy ennek a városnak is van olyan szellemisége, amely ki tud termelni magából mindig olyan személyeket, akiknek a szellemiségén keresztül a kinyújtott keresztényi kézben megtalálja a másik partner kinyújtott kezét. Ez a szellemiség tovább tudja ezeket a kapcsolatokat építeni.

A testvérvárosi kapcsolatot a két település 1997. július 28-án kötötte meg, amikor Lábai László, Vác és Szász Jenő, Székelyudvarhely polgármestere aláírta az ezt megerősítő dokumentumot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments