Így készüljön fel az újabb hőhullámra

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Szerdától folytatódik a kánikula. Hogyan lehet felkészülni, illetve túlélni a forró napokat? A szakemberek azt mondják, ilyenkor másképp működik a szervezet.

Egyénfüggő, hogy ki mennyire viseli jól a kánikulát. A szervezet reakciója attól is függ, hogy milyen az adott élethelyzet. A várandósok hiába fiatalok és egészségesek, a szervezetükben pluszterhelés van, így megváltozik a test hőszabályzó rendszere és igénye is. Ezért kell vigyázni a fizikai és a pszichés terhelésekre is – magyarázta Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában, amelyet a hirado.hu szemlézett.

A folyadékháztartás fenntartása kiemelten fontos hőségben, ezért nélkülözhetetlen, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk – folytatta. Figyelni kell arra is, hogy a gyógyszereknek megváltozhat a mellékhatása a nagy melegben. Mindenki legyen tisztában azzal, hogy az általa szedett gyógyszer hogyan működik együtt a hőség okozta terhelésekkel – figyelmeztetett a szakértő.

A következő napokban egy regenerációs időszak következik, újabb hőhullámra csak a hét közepétől kell számítani. Pintér Ferenc szerint most lehetőségünk van arra, hogy a kellemes hőmérsékletű időben fel tudjunk frissülni. Mivel a hosszabb ideig fennálló hőterhelés kifárasztja a szervezetet, ezért a következő napokban ajánlott minden olyan tevékenységet elvégezni – legyen az kirándulás vagy kerti munka –, amellyel tehermentesíthetjük magunkat a melegebb időszakra – tanácsolta.♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments