Sokkoló adat a magyarok internetes öngyógyításáról

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Ajánlás útján és az interneten keres magánorvost a páciensek többsége – derül ki a Praxis Akadémia kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek jelentős többsége a betegségéről, tüneteiről is a világhálón tájékozódik, és nem keresi fel a rendelőt.

Körülbelül 30 ezer orvos tagja van a kamarának, és ebből úgy becsülik, nyolcezer tevékenykedik magánorvosként is. Nincs hivatalos definíciója annak, hogy ki számít ma magánorvosnak Magyarországon – mondta az Info Rádiónak Straub Fanni, a Praxis Akadémia alapítója.Vannak olyan szakterületek, amelyekről nehéz elképzelni, hogy magánellátásban működjön, ilyen például az intenzív ellátás vagy az onkológia.

A felmérés szerint a magánpraxisban dolgozók idősebb orvosok, legalább tíz éve magánpraxisban dolgoznak, ennek ellenére a pácienseket egyre inkább az interneten találnak. A kutatás szerint azonban még mindig az ajánlás a legfontosabb, de utána még ezt is leellenőrizzük a világhálón.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Magyarország élen jár abban, hogy a betegek mennyire keresik a gyógyulást az internetes források között, több mint hatvan százalék az interneten tájékozódik a betegségéről. A kismamáknál még nagyobb ez az arány, 73 százalék részesíti előnyben a netet tájékozódásként.

„Előbb tájékozódnak a betegek az internetről, mielőtt orvoshoz fordulnak, vagy gyakran előfordul, hogy el sem mennek végül az orvoshoz” – mondta Straub Fanni. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments