Váci bölcsőde építését támogatja a megyei közgyűlés

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések, a közgyűlés összesen 5,1 milliárd forint elbírálásáról döntött legutóbbi ülésén. A listán egy váci beruházás is szerepel – derül ki a megyeháza friss közleményéből.

A Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése (VEKOP-6.1.1-15) című pályázat keretén belül épülnek, újulnak meg az alapfokú oktatási intézmények. A nyertes pályázók között több agglomerációs település is található, mivel itt a legnagyobb a kapacitáshiány a megyében.

Központi Gyógyszertár Vác

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió, maximum 400 millió forint volt. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 százaléka. A támogatási felhívás keretében a kedvezményezettek – más, önállóan nem támogatható tevékenységek mellett – intézmény/szolgáltatás infrastrukturális fejlesztése és eszközbeszerzések tárgyában nyújthattak be támogatási kérelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

A felhívásra helyi és nemzetiségi önkormányzatok és társulásaik, egyházak, civil szervezetek, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és önkormányzati többségi tulajdonában lévő vállalkozások pályázhattak.

A terjedelmes listán szerepel, hogy a keretből mintegy 335 millió forint jut városunknak egy új bölcsőde építésére. Az önkormányzat már régóta tervezi, hogy bővíti a lehetőségeket, de eddig nem sikerült megfelelő pénzügyi forrást szereznie. A mostani megyei döntés lehetővé teszi, hogy a városháza gőzerővel hozzákezdjen az építés előkészítéséhez. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments