Vácon először a vigalomban a Kelemen Kabátban

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Bodzás Szabolcs) ♥ Ebben az évben új arcokkal is találkozhatunk a vigalom fellépői között. A Kelemen Kabátban együttes frontemberét, Horváth Boldit arról kérdeztük, hogy mennyire várják már a hétvégi fellépésüket Vácon.

– Ti most először léptek fel Vácon, a jubileumi XXV. Váci Világi Vigalmon. Várjátok már a fellépést?

– Nagyon szívesen jövünk, sokat hallottunk már erről a rendezvényről, tudjuk, hogy nagyszabású, és országos szinten is a legnagyobbak között van, úgyhogy mindenképpen várjuk. Imádjuk az ilyen jellegű rendezvényeket, ez az egyik specialitásunk. Egy-másfél órát szoktunk játszani nyári fesztiválokon. Büszkén mondhatom, hogy kirobbanó hangulat szokott lenni a koncertjeinken.

Központi Gyógyszertár Vác

– Fesztiválokon vagy fedett arénákban szerettek inkább fellépni?

– Fesztiválokon egyértelműen. A szabadtéri koncertek hangulata közelebb áll hozzánk, ott felszabadultabb mindenki, és nincs olyasfajta bezárt érzés, mint egy fedett arénában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

– Van lehetőség arra, hogy a koncert után a rajongók közös fotókat készíthessenek a zenekarral?

– A koncertünk után közös képeket szinte minden esetben szoktunk csinálni, azt gondolom, ez hozzátartozik a mi fellépéseinkhez és a zenészléthez. Mi bejárjuk az országot, és azoknak, akik miattunk jönnek el, vagy jelen esetben a Váci Világi Vigalmon van lehetőségük minket megnézni, azoknak tartozunk ennyivel. Mi nagyon tiszteljük a közönségünket, és mindent megteszünk értük, amit tudunk.

– Van kedvenc számod, amit a legszívesebben adsz elő a fellépések alkalmával?

– Erre nem tudok válaszolni. Nagyon örülünk, hogy a koncertjeink során folyamatosan fennmarad az érdeklődés. Pedig 15-20 számos műsorokat szoktunk adni, amik közül mindegyik szám más, mindegyiknek egyéni hangulata van. Így kifejezetten kiemelni egy dalt nem tudok, amit jobban szeretnék, mint a többit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

– Terveztek további számokat a közeljövőben?

– Igen, ezen a nyáron kettő új dalunk is megjelenik, Az egyik egészen a közeljövőben, mégpedig a jövő héten. A másik pedig valamikor augusztusban. És ősszel vagy jövő tavasszal jelenik meg a következő lemezünk.

– A váci hagyományoknak megfelelően az idei vigalom is tűzijátékkal fog zárulni. Hogyan tervezitek, maradtok még azt megnézni?

– Általában egy-két órát még szoktunk maradni, hogy kiélvezzük az adott fesztivál hangulatát. Most, mivel utánunk fellép az Edda, és azt követően rögtön kezdődik a tűzijáték, így könnyen lehet, hogy ottmaradunk.

– Van bármifajta egyéb kötődésed városunkhoz?

Sokat voltam Vácon egy időben, mert eveztem, és Vácon volt mindig a Diákolimpia. Így Vácot úgy gondolom, hogy egy átlag magyar embernél jobban ismerem, bár nyaralni inkább a Dunakanyar másik oldalán, Dunabogdányban szoktam. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments