A gimiben diákok is segítenek a tankönyvek átvételében

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Már érkeznek az új tankönyvek a váci iskolákba. A tanévkezdés közeledtével mindenütt felkészülnek a rohamra, hiszen nem csak az elsősöknek, hanem a már régebben az intézményben tanulóknak is ki kell osztani a friss tankönyveket. A Madách gimnáziumban közösségi munkát hirdetnek a jövő péntekre, a vállalkozó kedvű diákok augusztus 25-én 8 és 12 óra között a beérkező tankönyvek könyvtárba való beszállításában és elhelyezésében vehetnek részt.

Az iskola honlapján olvasható hirdetmény szerint az érdeklődők Krommer Márta könyvtáros tanárnőnél jelentkezhetnek augusztus 24-én 12 óráig a krommer.marta@gmail.com email címen, korlátozott létszámban.

Közben kiderült az is, kik kaphatják ingyen a tankönyveiket. Az Eduline tájékoztatása szerint az idén már az 5-8. osztályokban is bevezetik az ingyenes tankönyveket, ami lényegében mindenkinek jár, nem csak az arra rászorultaknak. Emellett egy rendelet arról is dönt, hogy 2017-től már a kilencedik osztályosok is ingyen kapják a könyveket.

A kormány közlése szerint az intézkedés hatására a diákok 85 százaléka ingyen juthat majd hozzá a tankönyvekhez.

2013-tól felmenő rendszerben kezdték el bevezetni a mindenki számára ingyenes tankönyvellátást az általános iskolákban. Palkovics László a kilencedik osztályra való kiterjesztést korábban azzal indokolta, hogy ez a legdrágább évfolyam, hiszen ilyenkor több olyan könyvet is be kell szerezni, amit aztán évekig használnak a diákok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A kilencedik évfolyam után viszont csak a rászorulók számára ingyenes a tankönyvcsomag. Ennek feltétele a halmozottan hátrányos helyzet, a tartós betegség, a gyermekvédelmi kedvezmény, a három, vagy annál több kiskorú egy családban. Az ilyen jogcímen nyújtott támogatást az intézményvezetőnél, a megfelelő igazolásokkal lehet igényelni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments