A siket gyermek megtanulta a nevét kimondani

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Szülők Háza Alapítvány élménytáborában változatos programokon vehetnek részt a gyermekek – mondta a szervezet elnöke az InfoRádióban. Regős Judit hozzátette, a nyaralók főleg budapesti gyermekotthonokból érkeztek.

Már a második hetét töltik a gyermekotthonból érkező táborozók Verőcén – mondta el a Szülők Háza Alapítvány elnöke. Regős Judit hozzátette, a vártnál is jobban érzik magukat. „Azért a vártnál, mert a gyerekek többségét már az év folyamán megismertük és tudjuk, milyen aranyosak, de így, hogy reggeltől estig együtt töltjük a napokat, még jobban megismerkedhetünk egymással.”

A táborozók egyébként gyermekotthonban élnek, Regős Judit szavai szerint „ők Magyarország egyik rejtett erőforrásai.” A Fővárosi Önkormányzat által biztosított kéthetes táborban különböző sport, drámapedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.

„Ma például sárgabarack befőttet készítünk és palacsintát sütünk. Járunk a Duna-partra és a váci strandra, hiszen nagyon meleg van, de megyünk vonatozni is. A legfontosabb, hogy nagyon sok minőségi időt töltünk együtt. Nagyon sok ölelést adunk és kapunk. Van időnk arra, hogy a Tegyél jót! Ülj mellém!-kampány szlogenjének megfelelően valóban leüljünk a gyerekek mellé, és sokat beszélgessünk velük.”

Valódi közösség formálódik – jegyezte meg a Szülők Háza Alapítvány elnöke. Regős Judit hozzátette, gyönyörű történeteik vannak.

„Egy süketnéma kisfiúnak például egy másik gyerekotthonban élő gyerek tanított meg kimondani a nevét. A sok programon átélt élmények felszabadítják a gyerekeket, azt is érzik, hogy fontosak. Sok barát, önkéntes érkezik egy-egy napra, miattuk. Ez visszaadja a hitüket saját magukban.” Ez a tábor fő célja, hiszen ezek a gyerekek már sokat sérültek, mire eljutottak a gyermekotthonba – hangsúlyozta Regős Judit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments