Dinnyebotrány: felmentették a vádak alól a Tescót

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Nem állapított meg jogsértést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) abban a hatósági eljárásban, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezett a Tescóval szemben. Július elején robbant a botrány, amikor a Tesco az éppen akkor piacra kerülő magyar dinnye kilónkénti árát néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette.

Befejeződött az a hatósági eljárás, amelyet nemrég a NAK kezdeményezett a Tesco ellen a július eleji dinnyebotrány kapcsán. A köztestület beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés és erőfölényével való visszaélés gyanúja miatt tett bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál.

A Nébih a görögdinnye forgalmazását a beszerzési ár alatti értékesítés, illetve a diszkriminatív árképzés vélelmezett megsértése miatt vizsgálta a Tesco esetében – erősítette meg az Agrárszektornak a hivatal. A hatósági vizsgálat azonban jogsértést nem állapított meg – tették hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Borházat avattak Pencen

A vitát az váltotta ki, hogy a Tesco a piacra kerülés után néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette az idei görögdinnye kilónkénti árát. A NAK indokolatlannak tartotta az áruházlánc jelentős árcsökkentését, ezért kezdeményezett hatósági vizsgálatot, illetve felszólította a Tescót, hogy azonnal vonja vissza akcióját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments