Holman Dávid Vácról indult, a Slovan-nál kötött ki

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Holman Dávid a Debreceni VSC-ből a Slovan Bratislava labdarúgócsapatához igazolt. A pozsonyi klub honlapjának beszámolója szerint a támadó középpályás szerződése négy évre szól. Holman Dávid korábban a váci csapatban is játszott.

„Holman érkezésével egyértelműen erősödött a támadó szekciónk. Ő egy kreatív, nagyon intelligens futballista, akitől azt várjuk, hogy a játékunk szervezőjévé váljon” – nyilatkozta Ivan Kmotrík, a klub tulajdonosa. Hozzátette, új játékosuk – akit már fél éve figyeltek – kreatív, továbbá nagyszerű rúgótechnikával és jó fizikai adottságokkal rendelkezik.

A 24 éves Holman korábban a Vác, a Ferencváros, a lengyel Lech Poznan, legutóbb pedig a Debrecen csapatában futballozott. A DVSC-nél tavaly januárban négy évre szóló megállapodást kötött, a Slovan most 700 ezer eurót fizetett érte. A Debrecenben nyújtott teljesítményével felhívta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck figyelmét is, aki márciusban behívta a Portugália ellen készülő keretbe, de a világbajnoki selejtezőn nem lépett pályára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Családjában több labdarúgó is van, így hamar megismerkedett a játék alapjaival. Édesapja az Érsekvadkerti SE elnöke, egyik bátyja a csapat edzője, másik pedig ugyanott csatár. Ifjúsági játékosként a Vác és az MTK korosztályos csapataiban is megfordult. Felnőtt karrierjét a Vác játékosaként kezdte, azonban kölcsönbe került Érsekvadkertre, majd pedig a Ferencváros második csapatához.

A szlovák élvonalban már szombaton, a Trnava elleni mérkőzésen bemutatkozhat. A Slovan az előző szezonban a szlovák bajnokság második helyén végzett, a kupát pedig megnyerte. A csapat egyik meghatározó játékosa a magyar válogatott Priskin Tamás volt, aki nyáron a Ferencvároshoz szerződött. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments