Jön az újabb hőhullám, amibe néhányan bele is halhatnak

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Mától az országot eléri egy újabb hőhullám, ami talán még az eddigieknél is keményebb próba elé állítja az emberi szervezetet. Nem tanácsos kiülni a napra és aki csak teheti, szinte folyamatosan fogyasszon vizet. Ám még így is valószínű, hogy ennek a néhány forró napnak lesznek halálos áldozatai.

Az Időkép előrejelzése szerint ma, kedden és szerdán szinte zavartalan napsütésre készülhetünk, felhő alig lesz az égen, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél kedden északnyugaton, szerdán többfelé feltámad. Fokozódik a forróság, 34-38 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön délután egy-egy zápor, zivatar a Dunántúlon kialakulhat, de marad a hőség. Eleinte ragyogó napsütés ígérkezik, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként élénk lökések kísérik a délies szelet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A kánikula előreláthatólag a hét második felében is folytatódik, alapvetően napos, száraz idővel. Az éjszakák egyre kevésbé hoznak felfrissülést, délutánonként pedig 35-39 fokos hőségre készülhetünk.

A hosszabb távú előrejelzések azt mutatják, hogy augusztusban szinte minden nap 30 fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók. A tartós kánikula elsősorban a szívbetegeket és az idősebbeket viselheti meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments