Különleges kaktuszok kiállítása a Füvészkertben

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A karibi szigetvilágról a fehérhomokos kókuszpálmás tenger partok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe. Bármilyen furcsa is, ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban kaktuszok otthonául is szolgál.

Ezen egzotikus növénycsodák tárlatára invitálja a növénykedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szeptember 8-10. között az ELTE Füvészkertjében (Budapest, VIII. Illés u. 25) naponta 9-től 17 óráig.


A növényeket természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva, a karibi növényvilágot.

A kiállításon bemutatásra kerülnek a ritkán látható és dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai dinnyekaktuszok (Melocactus nemzetség), a melegkedvelő oszlopkaktuszok, de megjelennek az epifita kaktusz fajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Ezen kívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktuszgyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

A kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, a megfáradt vendégeket étel, ital és kávékínálat várja a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!

A bemutató egyben emlékkiállítás, az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézik meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magángyűjtemény létrehozója volt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments