Salgótarján – Vác: két színház, egy cél

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az előző évadbeli 103-ról 150-re emeli előadásainak számát a hatodik évadát kezdő salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amely létszámát is bővítette, hogy minden területen professzionális színházzá váljon – ismertették a társulat hétfői évadnyitó ülésének sajtótájékoztatóján. Ott volt Kis Domonkos Márk, a váci teátrum igazgatója is, aki a két intézmény együttműködéséről beszélt.

Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: kilenc műszaki alkalmazottat, díszítőt, hang- és fénytechnikust, közönségszervezőt és informatikust vettek fel főállású munkatársnak, akik többsége korábban közfoglalkoztatottként dolgozott a színházban – tudósít az MTI.

A tevékenységhez 2017-ben 114 millió forintos támogatást nyújt a város, a színház pedig vállalta, hogy legalább 150 előadást mutat be minimum 38 ezres nézőszámot elérve, az előadások látogatottságát pedig 70 százalék fölé emeli. A 2016/17-es évadban 103 darabot mutatott be a Zenthe színház társulata, 64 felnőtt és 39 gyermek előadást.

Részt vett a sajtótájékoztatón Kis Domonkos Márk, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója is, aki elmondta, mindkét társulat azon dolgozik, hogy megkapja a kiemelt előadóművészeti státuszt és az ezzel járó állami normatívát. Ennek elérésében is segítik egymást, és előadások cseréiben is együttműködnek – tette hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments