Donaueschingenből indult hosszú útjára a váci futó

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Hidvégi-Üstös Pál váci ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre készül azzal, hogy a végigfutja a Duna teljes partvonalát a Duna Régió Stratégia magyar elnökségének támogatásával. A futó csütörtökön reggel testvérvárosunkból, Donaueschingenből indult el. Pár hete Váctól Mohácsig úszta végig a Dunát.

A sportoló célja, hogy kivételes teljesítményével felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedés fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében. Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista idén ősszel a végigfutja a Duna teljes, 3.000 km hosszú partszakaszát.

Hidvégi-Üstös Pál szeptember 21-én indult el a Duna forrásától, a Fekete erdőben található Donaueschingenből, és fut a Fekete-tengeri torkolatig 10 országon keresztül. A 3.000 km-es táv teljesítése során Magyarországon felkeresi a Duna menti iskolákat is, és személyesen közvetíti számukra a program üzeneteit, valamint csatlakozásra, közös sportolásra ösztönzi a gyerekeket a települések határain belül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Holnaptól lehet kapni a 2024-es autópálya matricákat

Az ultramaratonista sportoló a Duna Régió Stratégia Éves Fórumának első napján, október 18-án érkezik Budapestre, ahol beszámol élményeiről. A különleges sportesemény zárása december 8-ra várható, amikor Hidvégi Üstös Pál megérkezik a Duna Fekete-tengeri torkolatához. A futás fővédnöke a Duna Régió Stratégia magyar elnökségét ellátó Külgazdasági és Külügyminisztérium. A program társtámogatói a Volkswagen, a Sat-trakt, a Csepel Kerékpár, a Fiskars és a Bioco.

Donaueschingenben Erik Pauly főpolgármester indította útjára Hídvégi-Üstös Pált a Duna forrásától és átadta a város ajándékát az útra. A városvezető elmondta, hogy a Duna mint egy kék szalag kell, hogy összekösse az országokat és népeket Európában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments