Élvezd még a mai napot, mert jön a lehűlés

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Úgy tűnik, ennyi volt, vége a nyárnak. Ha a naptárra nézünk, lassan bizony időszerű, hogy az őszre gondoljunk. Az Időkép előrejelzése is ezt erősíti meg: pénteken még kitart a nyári idő, keleten várható több napsütés, viszont napközben nyugaton, kora estétől pedig a Dunántúlon sokfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

A Dunántúlon és estétől a középső tájakon északnyugatira fordul a szél, megélénkül, megerősödik, zivatarok környezetében néhol viharossá fokozódik. Délután nyugaton 26-28, máshol még 29-34 fokot mérhetünk. Péntek estig nem várható fronthatás.

A hétvége időjárását egy hullámzó hidegfront alakítja. Szombaton eleinte elszórtan, délutántól egyre többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt viharos széllökések kíséretében. A hajnali 12-18 fokot követően délután a Dunántúlon 19-25, a Dunától keletre még 26-30 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Vasárnap is kialakulhat több tájegységünkön eső, zápor, keleten néhol zivatar a szeles időben. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet, többfelé a 20 fokot sem éri el a maximum.

Hétfőn még keleten, északkeleten eshet, nyugat felől azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugati szél. 17-23 fokot mérhetünk délután. Kedden is északkeleten fordulhat elő kisebb eső és marad a szeles idő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments