Falunap: a sződligeti szabómester világraszóló rekordja

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Egy tucat nagyméretű kiállítási tabló tartalmazza azt a két évtized alatt 38 országból gyűjtött 1160 különböző ruhacímkét, amely megmozgatta a Guiness Magyarország illetékes bírálóinak a fantáziáját is. Bőcs Mihály sződligeti szabómester egyedülálló gyűjteményét a rekordokat nyilvántartó szervezet az idei falunapon díszes diplomával ismerte el.

Misi bácsit mindenki ismeri Sződligeten. A település szabómestere közismerten nagy gyűjtő, hiszen a mostani rekordján túl megszállottan gyűjt egyéb érdekességeket is a gyufacímkéktől kezdve a hadi képeslapokon keresztül a szódásüvegekig. Mesterségéből adódóan élete folyamán különböző földrészek számtalan országának rengeteg ruhacímkéjével találkozott, melyek összegyűjtése, rendszerezése fő hobbijává vált.

NAPLÓ+ előfizetés!

Az ezernél is sokkal több különböző ruhajelzésből végül 38 országból 1160 eltérőt állított össze és mutatott be a hazánk rekordjait számon tartó Guiness Magyarországnak. A szervezet a szigorú előírásoknak megfelelően ellenőrizte és jegyzőkönyvezte a rekordkísérletet, majd hivatalosan is megállapította, hogy Bőcs Mihály, sződligeti szabómester „Az egyszerre egy helyen megtalálható legtöbb ruhacímke” hazai rekordjának büszke tulajdonosa!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A ruhacímkék szakavatott magyar rekordere Sződliget idei Falunapján veheti át ünnepélyes keretek között a rekordokkal foglalkozó szervezet diplomáját, amelyhez szívből gratulálunk.

Az idei Sződligeti Falunapra a nemrég felújított Főterén (Szabadság tér) kerül sor, szeptember 9-én, szombaton.

Hat órakor kerül sor a település díjainak átadására, továbbá a Guiness Magyarország képviselője átadja Bőcs Mihálynak az egyedülálló ruhacímke gyűjteményének rekordját igazoló oklevelet.

Az ünnepélyes rész után fellép Sípos F. Tamás és Szűcs Judith, majd a falunapot színes utcabál zárja. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments