Galambos és a férfi könnyűsúlyú négypár is B döntős

VÁCI NAPLÓ/MTI/sport ♥ A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként számon tartott Galambos Péter meglepetésre nem jutott be a szám döntőjébe a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon. Hozzá hasonlóan a magyar férfi könnyűsúlyú négypár is a B fináléban, azaz a 7-12. helyért szállhat vízre pénteken.

A 31 éves váci Galambos – aki korábban nyert már két-két ezüst- (2012, 2016) és bronzérmet (2010, 2013) a vb-ken – 500 méternél még a hat közé kerülést érő harmadik helyen haladt a csütörtöki középdöntős futamában, de utána fokozatosan visszaesett. Féltávnál már csak negyedik, 1500-nál pedig ötödik volt, és végül hatodikként, utolsóként ért a célba – a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján.

A magyar evezős idei formája rendkívül biztató volt, így éremesélyesként érkezett Floridába: a világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt – Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, míg a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter (Vác Városi Evezős Club) és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett – amely két számban is indul a vb-n – négypárban ugyancsak a fináléba jutásért szállt harcba csütörtökön, de Galamboshoz hasonlóan nekik sem termett babér: középdöntős ötödik helyük a B döntőt jelenti. A csapat négypárban pénteken fejezi a be a vb-t, négyesben pedig – ahol mindössze hat hajó nevezett – vasárnap evez majd a fináléban.

A Juhász Adrián, Simon Béla duó a kormányos Kolláth Vandával kiegészülve már kedden bejutott a kormányos kettesek pénteki döntőjébe, s az is eldőlt, hogy a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben Szigeti Roland és Forrai Dávid – Galamboshoz és a négypárhoz hasonlóan – ugyanazon a napon a B döntőben szerepel majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments