Karácsonyi ajándék lehet a váciaknak a mélygarázs

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Néhány napja megkezdődtek a mélygarázs befejező munkálatai, a  határidő november vége. Így minden esély megvan rá, hogy csaknem tíz év után december végére használatba vegyék az autósok a többszintes építményt, amelyben összesen 299 parkolóhely található.

Pető Tibor alpolgármester (Fidesz) és Kovács Ágnes, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz) kedden délelőtt sajtótájékoztatón mondott köszönetet a város polgárainak a türelemért és mindazoknak, aki tevőlegesen is hozzájárultak ahhoz, hogy elérkezett végre az átadás előkészítése. A Váci Napló kérdésére elmondták: decemberben átalakul a felszíni parkolás rendszere is, a mélygarázs megnyitásával egy időben több helyen megállni tilos és behajtani tilos táblákat helyeznek majd ki a belvárosban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Az idén harmadik alkalommal fertőtlenítették a szemetes konténereket

A kormány, mint azt többször megírtuk, mintegy kétmilliárd forintot adott a városnak arra, hogy a korábban csődbe ment beruházótól a hitelező Raiffeisen bankra szállt ingatlant Vác megvásárolja. Ily módon a város úgy jut egy nagy értékű épülethez, hogy arra nem kellett jelentős összeget költeni. A fenntartó később a Váci Városfejlesztő Kft lesz, míg a várhatóan fizetőssé váló felszíni parkolást a közterület-felügyelet fogja ellenőrizni.

Kovács Ágnes tájékoztatója:


Pető Tibor tájékoztatója:

 

Előzetes számítások szerint az önkormányzat a két rendszert együtt nyereségesen tudja majd üzemeltetni. Ehhez azonban a mélygarázs egy híján háromszáz parkolóhelyének legalább a felét hosszútávra ki kell adni bérleteseknek – tudtuk meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Újabb parkolóhelyek kerülnek kialakításra a belvárosban

Az alpolgármester az új parkolási rendszer kialakításánál fontosnak tartja a városképi szempontokat is. Ezért elképzelhető, hogy a főtéri parkolást is szigorúbb feltételekhez kötik és minden ma még szabadon használható útra süllyedő oszlopokat építenek be. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
4 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
pmksz
pmksz
2017. 09. 30. 17:03

Márpedig kedves polgártársaim, a parkolásért minden normális helyen fizetni kell, hogy ne legyen ilyen (először vöröslámpás házat akartam írni, de a történet szerint ott rend van a madam miatt) anarchia, mint ami itt most kedves kis városunkban van. Mert ez az, ami parkolás néven ma folyik.

Versényi Péter
2017. 09. 19. 12:46

Nem örülök, ha megint fizetni kell majd a felszínen! Legalább 1 óra ingyenes parkolást kellene biztosítani bevásárlás, ügyintézés céljára! A vasútállomásnál kialakított ingyenes parkolókban reggel 7 után már nincs szabad hely!

Ágnes Kiss
2017. 09. 19. 14:18

Melyik karácsonra gondolnak?

Száraz József
Száraz József
2017. 09. 19. 19:00

Mielőtt ez a mélygarázs megépült Vácott ugyanez a cég Sopronban épített egyet. Ott is gondok voltak a finanszírozással. Mikor ott jártunk már átadták a forgalomnak, és ismerőseink ajánlották figyelmünkbe használatát, mondván még ingyenes. Ugyanis a város vezetése felismerte azt, hogy a vidéki emberek nem fognak önszántukból lemenni a föld alá parkolni szűk helyre, ha felszínen is megtehetik kényelmesen. Tehát kellett valami motiváció, hogy beszoktassák az embereket a föld alá a mélygarázsba. Ez pedig az volt, hogy pár hónapra ingyenessé tették a használatát, míg a felszini parkolás fizetős volt.Gondolom, amikor már megkedveltették a használatát az emberekkel és a kihasználtsága indokolta, fizetőssé… tovább »