Születés Hete Vácon: a családdá válás ünnepe

VÁCI NAPLÓ/a város (Klinger Mária pszichológus) ♥ Idén először kerül megrendezésre Vácott a Születés Hete Fesztivál. Az országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat (www.születeshete.hu) szervezői 2005 óta az ország különböző helyszínein április 1. és október 31. között várják az érdeklődőket.

A rendezvényt Vác Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatások Háza, illetve az intézmény alapítványa, a Jótevők Háza Alapítvány közösen szervezi. A 2009-ben létrehozott alapítvány már több programot szervezett közösen az intézménnyel, mint például 2009 és 2015 között 7 alkalommal Vác főterén a Jótevők Napját.

2017 januárjától az alapítvány elindította az Átjáró Mentálhigiénés Irodát a Vác, Március 15. tér 16. számú épület átjárójában kialakított irodában. Az iroda testi és lelki egészségpontként működik a város központjában, ahol pszichológiai, életmódbeli és egészségügyi tanácsadásokon lehet részt venni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Október 11. és 14. között a Szociális Szolgáltatások Háza pszichológusával és területi védőnőivel együttműködve rendezik meg az alapítvány önkéntes szakemberei a város első Születés Hetét.

A program a Madách Imre Művelődési Központ Maklári termében kerül megrendezésre, ahová a várandósokat, illetve a kismamákat gyermekükkel együtt várják a szervezők. A helyszínen lesz szoptatási és pelenkázási lehetőség, illetve az előadások is szabad és nyitott légkörben, a baba-mama klubokhoz hasonló hangulatban lesznek megtartva.

A rendezvénysorozat célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz. Erről a szervezésben részt vevő, illetve a témákat összeállító védőnők, pszichológusok, szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, baba-mama klubok, alternatív gyógyászati központok, játszóházak, illetve közhasznú civil szervezetek gondoskodnak.

A programok színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a párkapcsolat, szexualitás, családtervezés, anyává-apává válás, várandósság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, csecsemőgondozás, hordozás, női szerepek megélése, gyermekvállalás és karrier egyeztetése, a csecsemőkor és kisgyermekkor testi, lelki és beszédfejlődés, a családdá válás kihívásai, illetve a bölcsődei és óvodai nevelés témakörökben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Szeretettel várunk a programunkra minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat, illetve a témával foglalkozó szakembereket! ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments