Már látszik, mikor érkezik a durva hidegfront

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A keddi melegrekord után hétvégén még kellemes meleg várható, de a hosszú hétvége utolsó napján egy hidegfront miatt lehűl az időjárás – mondta el az InfoRádióban Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Eddig október 17-én a legmagasabb minimumrekord 14,5 Celsius-fok volt, amelyet 1953-ban mérték Budapesten a Kamaraerdőnél – mondta Jenki Szilvia, hozzátéve, hogy kedden a János-hegyen 15,2 fokig csökkent csak a hőmérséklet a leghidegebb órákban, ezzel ez lett az új fővárosi rekord.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az előrejelzéseket ismertetve kiemelte, a következő egy-két napban folytatódik az enyhe, csendes, őszi idő, a hőmérséklet csúcsértéke szerdán is eléri a 20-24 fokot.

Ott lesz hűvösebb, 20 fok alatti érték, ahol lassabban oszlanak fel a ködfoltok. Pénteken és szombaton is 17-23 fokos meleg várható, de vasárnap Észak-Nyugat felől egy hidegfront már megközelíti, sőt délután-este már el is éri a Kárpát-medencét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Akkor még nem lesz hideg, de hétfőre jelentősebben visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 9-14 fokot mutatnak majd a hőmérők. Jenki Szilvia hozzátette, mérsékelten meleg idő várható a jövő hét közepén is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments