Beer Miklós váci püspök is aláírta a petíciót

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Védjük meg közösen az emberséges társadalom határait! Ezzel a felütéssel tett közzé nyílt levelet öt egészen különböző ismert ember: Beer Miklós váci püspök, Veiszer Alinda tévés műsorvezető, Hajós András zenész-tévés, Gundel Takács Gábor tévés és Gégény István hitoktató, a Szemlélek blog elindítója.

A petíció nyilvánvaló reakció a legális papírokkal rendelkező menekült gyerekek rövid nyaraltatása ellen erőszakosan fellépő őcsényiek, illetve az őket támogató, az önbíráskodást mások elé példaként állító Orbán miniszterelnök esetére – írja a 444.hu.

„Mi, ennek a petíciónak az aláírói olyan országban akarunk élni, ahol a nézeteltéréseket a párbeszéd, a jog és a felebaráti szeretet szellemében igyekszünk megoldani. Az elmúlt napokban drámai képet kaphattunk arról, hogy az idegenellenesség, a félreértések és indulatok elhatalmasodása hová vezet: olyan társadalommá lettünk, amelyben az előbbi értékeket bármikor felválthatja az ismeretlentől való félelemből fakadó agresszió, ahol a vitás helyzeteket bicskával, téglával oldják meg az egyébként békés állampolgárok” – olvasható a petícióban, amelynek teljes szövege itt található.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

E sorok írásáig, pénteken délután három óráig csaknem ezerháromszázan támogatták aláírásukkal a kezdeményezést, köztük nyolc váci, akik közül öten vállalták a nevüket is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments