Reformáció 500.: bélyegkiállítás és gálaműsor

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Méltó megemlékezésre készül a város, köszöntve a reformáció 500. évfordulóját. Az elkövetkező napokban két fontos eseményre is várják az érdeklődő váciakat.

A MABÉOSZ, annak tematikus szakosztálya és a Váci 471. számú Bélyeggyűjtőkör október 24-én kedden rendezi Regionális Tematikus Bélyegkiállítását és Filatéliai Szalonját.

 A 16 órakor a Madách Imre Művelődési Központban sorra kerülő eseményen Detre János váci evangélikus lelkész mond megnyitó beszédet.

A kiállítás – amely október 29-ig tekinthető meg – fővédnökei: Fabinyi Tamás evangélikus püspök és Rétvári Bence parlamenti államtitkár, védnökei pedig Beer Miklós megyéspüspök, Fördős Attila polgármester és Detre János evangélikus lelkész.

Október 27-én pénteken 17 órakor ugyancsak a művelődési központ színháztermében ünnepi gálaestre kerül sor. Beszédet mond Hafenscher Károly, a Reformációi Emlékbizottság miniszteri biztosa.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Fellépnek a Váci Ifjúsági Fúvószenekar, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel, a váci evangélikus óvodások, a Vác-Felsővárosi Református Egyházközség irodalmi csoportja és a Váci Baptista Gyülekezet kórusa.

A gálaműsorra díjtalan belépőket a gyülekezeteknél, illetve korlátozott számban a művelődési központ jegyirodájában lehet igényelni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments