Hétvégi óraigazítás a vasútnál

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Idén október 29-én kezdődik a téli időszámítás. Vasárnap hajnali három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, emiatt a menetrendet nem kell módosítani.

Az óraigazítás hajnalán, a kettő és három óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon, az úton lévő járatok pedig azon az állomáson térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, ahol éppen tartózkodnak.

Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás. A 346-os számú, Lőkösházáról 1:50-kor induló, Budapesten át Bécsig közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösháza és Békéscsaba között a nyári időszámítás szerint halad, viszont Békéscsabáról már a téli időszámítás szerinti 2:20-kor indul el.

A másik, 347-es számú, Budapestről 22:50-kor startoló, Bukarestig közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáig nyári időszámítás szerint közlekedik, majd Lőkösházáról már a téli időszámítás szerint, 2:25- kor megy tovább.

Néhány hazánkon áthaladó nemzetközi vonatot a külföldi vasúti hálózaton ér az óraigazítás: a Beograd nemzetközi gyorsot, a Metropol, a Corona, a Traianus, a Kálmán Imre, a Wiener Walzer és az Ister nemzetközi InterCity-ket, a Latorca InterCity-t és a Körös IC bukaresti közvetlen kocsijait.

A belföldi járatok közül, a Nyugati pályaudvarról 0:48-kor Szobra és a 0:40-kor Szolnokra induló vonat a nyári időszámítás szerint közlekedik a teljes útvonalon.

A Debrecenből 2:36-kor a Nyugati pályaudvarra, a Szolnokról 2:58-kor a Keletibe, a Lajosmizséről 2:45-kor a Nyugatiba, a Kiskunhalasról 2:35-kor Kőbánya-Kispestre, továbbá a Debrecenből 2:20-kor Nagykerekire induló vonat a teljes útvonalon a téli időszámítás szerinti indulási időpontok alapján halad.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport) olvasható. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments