Kukac a mákos tésztán: a szilva volt az oka

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Egy szilváról mászott át a kukac a menzai mákos tésztára – derült ki a hivatalos vizsgálatok alapján. A botrányt egy Dunakeszin készített felvétel indította: egy 15 éves gimnazista vette fel telefonjával és tette közzé a Facebookon a kukacos mákos tésztáját egy iskolában Dunakeszin.

A videó eljutott a Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályára is, amely utánaeredt az esetnek. A szolgáltató Hungast Vital Kft. tálalókonyháján mindenre kiterjedő vizsgálatot folytattak le – számol be a hírről a Blikk.

A hatósági ellenőrök megállapították, hogy a kifogásolt október 2-i ebéd során talált kukac (gyümölcsmoly lárva) nagy valószínűséggel a desszertként felszolgált mosott szilváról került az ételre. A hatóság megállapította, hogy a kukac jelenléte a mákos tésztán a konyha részére nem felróható, további kivizsgálást és intézkedést az eset nem igényel, mert a gyümölcs belsejében lévő kukac nem szűrhető ki – állapította meg a hivatal. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments