M2-es: tegyék ingyenessé a közlekedést

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az érintett települések összefogását kezdeményezte Juhász Béla sződligeti polgármester annak érdekében, hogy az M2-es autóút bővítésének idejére – tekintettel a nagyon lelassult közlekedésre – tegyék ingyenessé az útszakaszt.

„Saját tapasztalatom mellett nem csupán a sződligeti polgárok, de több, a szomszédos településeken lakó autós is megkeresett a napokban azzal, hogy az M2-es Dunakeszi és Vác közötti szakaszán teljesen ellehetetlenült a közlekedés” – írja közleményében Juhász Béla.

Ezen útszakaszon záróvonal lett felfestve a bővítési munkák miatt, továbbá 60 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Újabb sérült turistát mentettek és nagy tüzet oltottak a váci tűzoltók

„Immár minden nap szinte teljesen megáll a forgalom a reggeli és a délutáni órákban, egyéb napszakokban pedig lépésben halad a forgalom. Az autósok egy része menekülőutakon, jellemzően a településeken áthaladó régi 2-esen próbál gyorsabban haladni – éppen emiatt persze teljesen eredménytelenül” – teszi hozzá.

A régi kettes főút csaknem az egész szakaszon a településeken belül erősen beépített területek át vezet, ez növeli a környezetszennyezést és a balesetveszélyt. Megoldást kell tehát találni az építési munkák idejére.

A sződligeti polgármester most arra kéri az érintett települések vezetőit, hogy közösen kezdeményezzék: a bővítési munkák idejére tegyék ingyenessé az említett útszakaszon való közlekedést, szüneteltessék az autópályadíjat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Csalással szerezték meg az ingatlanokat, az ügyészség pert indított

„Remélem, hogy közös fellépésünk értő/megértő fülekre talál, és rövidesen – legalább a lehetőségekhez képest – enyhülni fog a jelenlegi közlekedési káosz” – zárja levelét Juhász Béla sződligeti polgármester. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
5 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
pmksz
pmksz
2017. 10. 27. 12:56

Nem kívánok fogadatlan prókátor lenni, de “Kis levendula” és “Hajdú András” értelmesen elmondták ennek a polgármesternek, hogy amiket mond, annak nem értelmi, hanem politikai tartalma van.

Lukács Ilona
Lukács Ilona
2017. 10. 17. 08:50

Ez egy értelmes gondolat, de csak a következő évtől lehetne hatályba léptetni az ideiglenes díjmentességről szóló rendelkezést. Abban egyetértek az előttem írók valamelyikével, hogy biztosan nem fogják visszatéríteni, és az időarányossággal sem fognak vacakolni.

juhász béla
juhász béla
2017. 10. 17. 07:37

Véleményem szerint ez az út elvesztette autópálya jellegét, ezért a következő évben ki kell venni a fizetős autópálya szakaszok közül egészen a felújítás végéig.
A további értékes jó tanácsokat-amik ugyan ebből a szempontból nem relevánsak – nagyon köszönöm.
Juhász Béla

Hajdú András
Hajdú András
2017. 10. 16. 21:25

Mitol lesz jobb ha a mar meglevo eves matrica mellett eltekintenek az autopalya dijtol. Attol meg nem fogjak tobben hasznalni mert ugyan olyan lehetetlen lesz a kozlekedes. Ertelmesebb dolgokat keressenek amit megvitathatnak, peldaul a fiatalok tamogatasa ifju hazasok lakashoz jutasa gyermekvallalasi tamogatas, ami a nepnek kell es nem csak polgarpukkasztas..
Magyarorszag terj eszhez!

Kis Levendula
Kis Levendula
2017. 10. 16. 20:54

Vajon ingyen gyorsabban lehet majd menni?Ne vicceljünk már!És vajon hány autós nem vette még meg az éves megyei matricát?és aki megvette annak visszatérítik?Mindenki sejthette, hogy a bővítés ezzel jár majd. Bèla inkább a saját falujában rakjon rendet! Vágassa a közlekedési űrszelvényt a faluban, a kereszteződések beláthatóságát balesetveszélyesen korlátozó növényzetet távolítassa el. Az új zebrákhoz helyeztessen megfelelő táblákat, hogyha az útburkolati jelet hó vagy avar takarja is biztosítva legyenek a gyalogátkelők. A frissen aszfaltozott utak és a most át adott Főtér gyalogátkelői legyenek akadálymentesek a babakocsisok és az idősek miatt is! Jah és kezdje el a bölcsőde építésének szervezését, hogy ne… tovább »