M2-es: tegyék ingyenessé a közlekedést

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Az érintett települések összefogását kezdeményezte Juhász Béla sződligeti polgármester annak érdekében, hogy az M2-es autóút bővítésének idejére – tekintettel a nagyon lelassult közlekedésre – tegyék ingyenessé az útszakaszt.

„Saját tapasztalatom mellett nem csupán a sződligeti polgárok, de több, a szomszédos településeken lakó autós is megkeresett a napokban azzal, hogy az M2-es Dunakeszi és Vác közötti szakaszán teljesen ellehetetlenült a közlekedés” – írja közleményében Juhász Béla.

Ezen útszakaszon záróvonal lett felfestve a bővítési munkák miatt, továbbá 60 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben.

„Immár minden nap szinte teljesen megáll a forgalom a reggeli és a délutáni órákban, egyéb napszakokban pedig lépésben halad a forgalom. Az autósok egy része menekülőutakon, jellemzően a településeken áthaladó régi 2-esen próbál gyorsabban haladni – éppen emiatt persze teljesen eredménytelenül” – teszi hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A régi kettes főút csaknem az egész szakaszon a településeken belül erősen beépített területek át vezet, ez növeli a környezetszennyezést és a balesetveszélyt. Megoldást kell tehát találni az építési munkák idejére.

A sződligeti polgármester most arra kéri az érintett települések vezetőit, hogy közösen kezdeményezzék: a bővítési munkák idejére tegyék ingyenessé az említett útszakaszon való közlekedést, szüneteltessék az autópályadíjat.

„Remélem, hogy közös fellépésünk értő/megértő fülekre talál, és rövidesen – legalább a lehetőségekhez képest – enyhülni fog a jelenlegi közlekedési káosz” – zárja levelét Juhász Béla sződligeti polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

5 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments