Új csúcsot ugrottak a boronkaysok a diákolimpián

VÁCI NAPLÓ/sport ♥ Új versenycsúcsok születtek hétvégén a 2017/18-as tanévi diákolimpia első állomásán, az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság országos döntőjén. A boronkays diákok új csúccsal lettek elsők távolugrásban.

A Magyar Diáksport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint ötfős csapatokban közel tízezer gyerek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Szombaton a felső tagozatosok (III-IV. korcsoport) magasugrásban, távolugrásban, súlylökésben, kislabdahajításban és 10×200 méteres váltófutásban mérték össze tudásukat a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban.

Vasárnap pedig a középiskolások (V-VI. korcsoport) kerültek sorra magasugrás, távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, 4×800 méteres, illetve 4×1500 méteres váltófutás és svédváltó versenyszámokban.

A viadalokon új diákolimpiai csúcsok is születtek: a lányok III-IV. korcsoportos magasugrás versenyében a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a 3 kilogrammos súlylökésben pedig a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola, míg a fiúk V-VI. korcsoportos távolugrás számában a Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma, 6 kilogrammos súlylökésben pedig a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium állított fel új csúcsot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments