Fontos figyelmeztetés: ne fűtsük túl a lakást!

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A téli hónapokban sem ajánlott túlfűteni a lakást – mondta a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház osztályvezető-főorvosa az InfoRádióban. Noszek László arra is felhívta a figyelmet, réteges öltözködéssel megelőzhetőek a felső-légúti megbetegedések.

Az időjárás változásának következtében másképp, lehetőség szerint mindig a viszonyoknak megfelelően kell öltözködnünk – hangsúlyozta a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház osztályvezető-főorvosa.

„A réteges öltözködés sokat számít, ha napközben változik a környezet és a testünk hőmérséklete, ugyanis a jelentős változások kaput nyitnak a különböző felső-légúti megbetegedéseknek.”

Noszek László arra is felhívta a figyelmet, ha megázunk, mindig cseréljük szárazra a ruhánkat. „Sállal, sapkával, kesztyűvel védjük a testünket a szélsőségesebb időjárási jelenségektől, és attól, hogy a testünk átfagyjon.”

A szakorvos kiemelte: nem célszerű túl melegre fűteni a lakást. „Napközben, különö­sen, ha a gyerekek még a föld körül élik az életüket, mászó­korban vannak, érdemes 23- 24 fokot tartani, ahogy legyen melegebb a fürdőszobában is, ahol meztelenre vetkőzünk, de éjszakára, alvás közben a 20 fok körüli hőmérséklet és a 60 százalék körüli páratartalom az optimális.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Noszek László hozzátette, ha azonban penészedik a lakás, nem jó párásítani, hozzátéve, hogy a penész komoly veszélyeket hordoz, ugyanakkor a nagyon száraz, nagyon meleg levegő is. Mindig az aktuális viszonyoknak és a fűtési rendszernek megfelelően kell alakítani a lakás hőmérsékletét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments