Harmonikakoncert után már az idei karácsonyra készülve

VÁCI NAPLÓ/kultúra ♥ Október végén egy fergeteges harmonikakoncerttel hangolhatott rá a váci közönség a december közepén sorra kerülő, immár hagyományos szlovák karácsonyra, amely az idén is remek szórakozást ígér, hiszen a nemzetközileg is jegyzett, profi tudással rendelkező Vrsatec együttes lép színpadra városunkban.

A Váci Szlovák Önkormányzat immár évtizedek óta meghatározó szerepet játszik nem csak a Vácott és a környező településeken élő szlovákok összefogásában, hanem a régió kulturális életében is. Dr. Alt Gyula vezetésével minden esztendőben számos programot szerveznek, s ezek mindegyike olyan, hogy nem csak a szlovák nyelvet jól ismerőket, hanem mindenki mást is vonzanak.

A zene vagy a tánc nyelve nemzetközi, ahhoz, hogy az ember ilyen élményekhez jusson, nem kell tolmács, csak nyitottság.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Legutóbb október végén egy trencséni fiatalok alkotta tangóharmonika zenekar mutatkozott be a váci közönségnek. A változatos repertoárba nem csak népdalok, hanem jól ismert dallamok, például filmzenék is bekerültek. Jól szórakozott hát a közönség, amely a koncert végén vastapssal jutalmazta a zenekart.

Fellépésüket dr. Alt Gyula és Menczer Sándorné köszönte meg a váci közönség nevében.
A szlovák önkormányzat ezekben a napokban már javában készül az idei karácsonyi előadásra. Ebben az esztendőben ismét a váciak által már jól ismert Vrsatec együttes lép színpadra városunkban december 16-án.

A rendkívül attraktív produkciót bemutató csapat előadása ingyenes lesz a művelődési központban.
Ráadásul ez lesz a 20. szlovák karácsony Vácott, ami okot ad arra, hogy a mostani találkozó még ünnepélyesebb legyen. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments