Kiugrott az ablakon, de ettől előzetesbe kerülhet

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Váci Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki ismerősét akarta felgyújtani, majd a nyomozási bíró ülése előtt tegnap megszökött és kiugrott a bíróság ablakán. A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi 2017 októberétől kezdődően több esetben háborgatta az egyik ismerősét, a bűnügy sértettjét Vámosmikolán.

A hajnali órákban többször bement a sértett házába, ott az alvó férfit álmából felkeltve többször ököllel fején megütötte, földre rántotta, fejbe rúgta. November 21-én éjfél körül a gyanúsított ismét bement a sértett házába. A házban a ruhástól alvó sértetthez lépett, és a férfi több réteges ruházatát öngyújtóval meggyújtotta.

A sértett felébredt, megpróbálta oltani a ruhájába kapott tüzet, amelyben a gyanúsított rövid ideig megakadályozta. Miután a sértett eloltotta a ruházatát és kérdőre vonta támadóját, a gyanúsított rángatni kezdte a férfit és becsmérlő szavakkal szidta őt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Unokahúgának mutogatta magát egy férfi

Az aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi szabadon hagyása esetén okkal lehet tartani attól, hogy a tanú megfélemlítésével veszélyezteti a nyomozás sikerét. Annak a veszélye is fennáll, hogy a férfi szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el.

S miután a gyanúsított a nyomozási bíró által tartott ülés előtt megszökött, és a Váci Járásbíróság épületéből kiugrott, a Váci Járási Ügyészség a szökése miatt is indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését. A gyanúsított által elkövetett fogolyszökés bűntette miatt újabb büntetőeljárás indul ellene. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments