Kiugrott az ablakon, de ettől előzetesbe kerülhet

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A Váci Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki ismerősét akarta felgyújtani, majd a nyomozási bíró ülése előtt tegnap megszökött és kiugrott a bíróság ablakán. A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi 2017 októberétől kezdődően több esetben háborgatta az egyik ismerősét, a bűnügy sértettjét Vámosmikolán.

A hajnali órákban többször bement a sértett házába, ott az alvó férfit álmából felkeltve többször ököllel fején megütötte, földre rántotta, fejbe rúgta. November 21-én éjfél körül a gyanúsított ismét bement a sértett házába. A házban a ruhástól alvó sértetthez lépett, és a férfi több réteges ruházatát öngyújtóval meggyújtotta.

A sértett felébredt, megpróbálta oltani a ruhájába kapott tüzet, amelyben a gyanúsított rövid ideig megakadályozta. Miután a sértett eloltotta a ruházatát és kérdőre vonta támadóját, a gyanúsított rángatni kezdte a férfit és becsmérlő szavakkal szidta őt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

Az aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi szabadon hagyása esetén okkal lehet tartani attól, hogy a tanú megfélemlítésével veszélyezteti a nyomozás sikerét. Annak a veszélye is fennáll, hogy a férfi szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el.

S miután a gyanúsított a nyomozási bíró által tartott ülés előtt megszökött, és a Váci Járásbíróság épületéből kiugrott, a Váci Járási Ügyészség a szökése miatt is indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését. A gyanúsított által elkövetett fogolyszökés bűntette miatt újabb büntetőeljárás indul ellene. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments