Névre szóló meghívót küld a kórház mammográfiai szűrésre

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! – hívják fel a figyelmet a szakemberek a legfrissebb körlevélben. A Vácon lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak az elkövetkező hetekben mammográfiás szűrővizsgálatra.

Sokan eleget is tesznek és elmennek a szakrendelésre, de mindig akadnak, akik vagy elfelejtik, vagy szándékosan kihagyják e fontos szűrési lehetőséget. Körükben sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy későn fedezik fel a mellrákot és így a gyógyulás esélye is jelentősen csökken.

A vizsgálatokat a könnyen megközelíthető Jávorszky Ödön Kórházban végzik (2600 Vác, Argenti Döme tér 1-3.). További információ a 27/620-620-es telefonszámon, a 1436-os melléken kérhető..

„Kérjük, tegyen eleget meghívásunknak, vegyen részt ön is a mammográfiás szűrővizsgálaton! A szűrővizsgálat térítésmentes” – hívja fel a figyelmet Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának Nemfertőző Betegségek Osztálya a polgármesteri hivatalokhoz eljuttatott közleményében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments